Zápach penisu

Zúžená predkožka

Zúžená predkožka je stav, kedy sa nedá vôbec koža stiahnuť cez žaluď, alebo len čiastočne. Výsledkom tohto stavu sú bolesti pri stoporení penisu, nemožnosť dodržiavať hygienu predkožky, zápach penisu, nemožnosť súložiť, problémy pri súloži, estetický defekt rušivý pri sexe a v partnerskom živote, opakované pukliny kože penisu po stoporení až nemožnosť sa vymočiť v prípade pokročilých stádií. Fimóza je aj rizikovým faktorom vo vzťahu k rakovine penisu. U detí môže byť zúžená predkožka aj zábranou normálneho vývoja penisu a zápalov močových ciest a obličiek.

Zápal predkožky

Zápal predkožky môže byť akútny (krátkotrvajúci) alebo chronický (dlhodobý). Príčinou akútneho zápalu predkožky bývajú najčastejšie nedostatočná hygiena, nechránený pohlavný styk, alebo cukrovka. V prípade, že zápal dlhodobo pretrváva, alebo sa opakuje môže sa vyvinúť chronický zápal predkožky, pri ktorom dochádza k zjazveniu predkožky aj k jej zhrubnutiu. Drobné jazvy a ragády predkožky sa časom retrahujú a vzniká zúženie predkožky, čiže fimóza.

Čašté sú zápaly predkožky u chlapcov, ktorý majú zúženú predkožku alebo fimózu.

Fimóza

Fimóza je stav , kedy je predkožka penisu tak zúžená, že sa nedá vôbec stiahnuť cez žaluď, alebo len čiastočne. Výsledkom tohto stavu sú bolesti pri stoporení penisu, nemožnosť dodržiavať hygienu predkožky, zápach penisu, nemožnosť súložiť, problémy pri súloži, estetický defekt rušivý pri sexe a v partnerskom živote, opakované pukliny kože penisu po stoporení až nemožnosť sa vymočiť v prípade pokročilých stádií. Fimóza je aj rizikovým faktorom vo vzťahu k rakovine penisu. U detí môže byť fimóza aj zábranou normálneho vývoja penisu a zápalov močových ciest a obličiek.

Objednajte sa na konzultáciu

PRACOVISKO Bratislava

PRACOVISKO piešťany

Kontaktujte nás

    Po vypísaní formuláru Vás bude kontaktovať naša recepcia.

    *Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA. Ochrana súkromia a zmluvné podmienky